top of page

Zintuigen en makerschap

 

Je leert om vanuit een experimenteel werkproces te creëren. Het opzetten en aangaan van experimenten in het maken staat centraal in deze leerlijn. Door hier risico’s in aan te gaan kun je groeien in je proces. Je zoekt methodes om ontdekkingen te kunnen doen in het maken en bent actief op zoek naar nieuwe werkwijzen. Je zoekt verbinding met de werkplaatsen. Door te reflecteren op de experimenten die je hebt gedaan, kun je steeds gerichter nieuwe stappen zetten. De wisselwerking tussen creëren en reflecteren is de motor van je werkproces. 

Bovenstaand onderzoek laat zien hoe ik zo moeilijk mogelijk een tekening kan maken. De eerste paar zijn met krijt en verg gemaakt zonder de controle die ik gewend ben. Ik heb de kwasten en krijtjes aan lange stokken gebonden, of aan draad laten hangen. Dit zorgt voor een minder resultaat gericht eindresultaat. Ook heb ik onderzoek gedaan naar het karton. Ik heb van de dubbel gelaagde karton één laagje afgehaald en zo ontstaat er een ribbeltjes/ golf textuur. Dit kan ik bij een zintuiglijke ervaring eventueel nog gebruiken.

Onderstaande foto's laten onderzoek zien naar diverse materialen; verf, klei, inkt, aarde, lijm, veren en (gesmolten) was. Ook heb ik gefilmd hoe wind de veren in beweging brengt en beweging in het werk brengt. 

bottom of page